Szóbeszédek 2

Az előző három pletykához csatlakoznak a következő érdekességek, melyek, a korábbiakhoz hasonlóan, nem ütnek el a valóságtól, és a "hihető pletyka" kategóriába tartoznak. Mint mindig a (valószínűleg közeli) jövő megválaszol mindent.

Castlevania - Lords of Shadow 2:

A 2010-es Castlevania - Lords of Shadow a Castlevania sorozat újrakezdése. A széria 7 Guinness Világrekordot birtokol, amit annak köszönhet, hogy több mint 30 tagja van (1986-tól a mai napig), így nem is ártott a frissítés. Míg az új rész fejlesztője a MercurySteam, a Metal Gear Solid játékokról híres Hideo Kojima, és cége, a Kojima Productions támogatta. A Lords of Shadow elvetette a korábbi játékok eddigi történetét, illetve játékmenetének nagy részét, és valami teljesen újat produkált. A játékmenete a God of War szériára hajaz, viszont sok újítást tartalmaz. A világa színekben, tájakban és lényekben gazdag, a zenéje fantasztikus (nem véletlenül nyert díjat), a története pedig, melyben Gabrielt kísérjük útján, hogy levadássza az Árny Urait (innen az alcím), nagyon csavaros és érdekes. A színészek kitűnő szinkronizálása is csak hozzátesz az élményhez. Annak ellenére, hogy két letölthető kiegészítője is megjelent, egy alkalom kivételével (amikor a zeneszerző utalt a játék folytatására) nem esett szó második részről. Nos, pár napja a játék producere, David Cox, a következő üzenetet írta a twitteren: "tweet komment nélkül :)" Az üzenet mellé egy link volt csatolva, mely egy listát jelenített meg. A listán 2012 nagy játékairól van szó, a link pedig a még be nem jelentett Castlevania - Lords of Shadows 2-ről szóló részhez viszi az olvasót. Több mint valószínű, hogy Cox tűkön ül, alig várja, hogy hivatalosan is bejelentse: a játék készül.

(A folytatáshoz kattints a "tovább" gombra.)

The Binding of Isaac:

A The Bindig of Isaac egy groteszk, morbid, leginkább a Zelda játékokhoz hasonlítható érdekesség. A cím az Izsák Feláldozása bibliai történetre utal, a játék is részben ezt dolgozza fel. Itt a főszereplő, Isaac, anyjához szól az Úr, és kéri tőle, hogy áldozza fel fiát, mire Isaac a pincébe menekül, ahol furcsa és rettenetes lényekkel találkozik, miközben könnyei kilövésével küzd ellenük. A zenéje teljesen passzol a játék egyszerű, de mégis kifejező és nyomasztó hangulatához. A pályák, a tárgyak és az eszközök véletlenszerűen generáltak, így izgalmasabb többször újrajátszani a játékot, annak ellenére, hogy ha egyszer meghalunk, újra kell kezdeni. Egyébként a sikeres Super Meat Boy készítői alkották ezt a remeket is. Nos, a szóbeszéd része a dolognak az, hogy lehet, hogy Isaac a 3DS-en is megjelenik majd. A játék egyik készítője, Edmund McMillen a következőt nyilatkozta: "Egy kiadó akit ismerek éppen a Nintendot kéri, hogy OK lenne-e, ha Isaac lenne 3DS-re." Tehát a döntés a Nintendo kezében van, aki remélhetőleg, annak ellenére, hogy nem egy családbarát játék, beleegyezik. Mivel számítógépen a Steam-en keresztül lehet digitálisan beszerezni, nagy az esély rá, hogy a 3DS-re sem boltokban fogják majd árulni.

Wii U:

A Nintendo új kézikonzoljának, a 3DS-nek, illetve az idén érkező konzoljának, a Wii U-nak úgy tűnik, hogy lesz e-book olvasója. A Forget the Box weboldal arra tett utalást, hogy a "nagy N" felkeresett egy software-fejlesztőt azért, hogy egy könyveket, magazinokat és képregényeket megjelenítő alkalmazást készítsen az említett konzolokra. Továbbá a The Daily azt a fülest kapta, hogy a Nintendo tervbe vette "egy teljes app store (alkalmazás bolt) beiktatását a rendszerbe". Az kétségtelen, hogy a Wii U kontrollerének kialakítása teljes mértékben alkalmas és megfelelő ezekre a célokra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr513537228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása