A két Castlevania közül egy biztos, egy majdnem

Úgy tűnik, a korábbi Castlevania-s hírekből nagyjából mindkettő igaznak bizonyult.

Kezdjük azzal, ami már teljesen biztos. A Nintendo Power júniusi számában ír egy Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate című játékról, mely a 3DS-re készül a MercurySteam (az eredeti Lords of Shadow készítői) által. Különbözik a korábbi hírtől az, hogy a cím nem Mirror of Faith (A hit tükre), hanem Mirror of Fate (A sors tükre). Hangzásra hasonlóak, ebből lehetett a keveredés. Szóval, valóban készül, és egy kevéske információ is van róla:
- komoly harcrendszere lesz
- benne lesz Trevor Belmont, Simon Belmont (akik mindketten korábbi Castlevania játékok főhősei voltak), továbbá két még meg nem nevezett főhős
- A különböző hősök különböző korokban harcolnak majd Dracula kastélyában (innen a cím)
- Trevor a Lords of Shadow-ból megismert Combat Cross (Harci Kereszt) egyik változatával küzd, míg Simon a Vampire Killer (Vámpír Ölő) ostorral
- Trevor nyugodtabb karakter, míg Simon hirtelen haragú és dühöngő
- lesznek másodlagos fegyverek
- visszatér a fény és árny varázslat
- új támadásokat lehet megnyitni a szerzett tapasztalati pontokkal
- grafikája 2.5D-s, tehát 3D-s modellek 2D-ben mozognak (így a játékmenet inkább fog hasonlítani a DS-es részekre, mint pl. a Dawn of Sorrow vagy az Order of Ecclesia, mint a Lords of Shadow-ra)
- 15 - 20 órás élményt nyújt, illetve felvezeti a Lords of Shadow 2-t

Most pedig vegyük a "majdnem biztos" játékot. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag elszólták magukat amikor a Mirror of Fate-ről nyilatkoztak, a Lords of Shadow 2 hivatalosan még mindig nincs megerősítve. Viszont a Konami a Lords of Shadow facebook oldalára egy új képet tett föl, illetve megosztotta a www.thedragonreturns.com weboldalt, amelyen egy kapu fölött a május 31-i dátum látszódik. Itt jön az érdekesség. Amellett, hogy a kép eléggé hajaz a játék stílusára, a weboldalból több adatot is sikerült kinyerni:
- Először is, a cím azt jelenti, hogy "a sárkány visszatér", ami egyértelmű utalás Draculára (a név jelentése sárkányocska).
- Másodszor, a weboldal forráskódjában szerepel a "CLOS Teaser Page" szöveg, ahol a CLOS a Castlevania - Lords of Shadow, a Teaser Page pedig "ízelítő oldal"-t jelent magyarul.
- Végül pedig a forráskódban a következő, szintén a játék stílusához hű szöveg olvasható:
"Szembe mersz szállni a gonosz sötétséggel? Meg van írva, hogy a kapu mögötti lények hamarosan visszatérnek megkaparintani szeretteid lelkeit, és egyenesen a pokolba küldenek! Vigyázz!"

Nos, holnap megtudjuk, mi van a kapun túl. Egy hét múlva pedig itt az E3, csupa izgalmas dologgal, ahogy illik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr234554802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása