Jön a Left 4 Dead 2 Linuxra

linux_header[1].png

A Valvenál egy csapat elkezdett dolgozni a Steam Linuxos verzióján. Az első játék, amit majd ki fognak adni, a Left 4 Dead 2-t, már sikeresen portolták. Jelenleg az Ubuntu 12.04-re írják a programot, de később más disztribúciókra is tervezik kiadni a Steamet.

Már korábban elkezdtek szerverek helyén Ubuntut használni. Látva, hogy milyen jól működnek elkezdtek gondolkozni, hogy a Steamet behozzák a Linuxra. A projekt a Steam'd Penguins nevet kapta.

Az Ubuntut azért választották, mert népszerű és most a kísérletezési szakaszban megfelelő rendszer. Jelenleg azon dolgoznak, hogy a Steamet átírják, illetve, hogy optimalizálják a Left 4 Dead 2-t, hogy magas FPS-sel és szép grafikával fusson.

Linuxra nem készül sok játék, lehet próbálkozni különböző Windows emulátorokkal, mint például a WINE, de ezek közel sem olyan jók, mintha Windowson játszanánk. Sourceos játékok átportolásával talán megindulhat a Linuxra való fejlesztés.

Szerintem nem lesz nagy sikere, mivel Linux népszerűsége elég alacsony és akik játszásra használják a gépüket azok nem linuxot használnak. Ettől függetlenül azért jó, hogy elérhető lesz rajta néhány nagyobb játék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr24662185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása