Új All-Stars karakterek szivárogtak ki

Jó pár új harcosról találtak kódokat a Playstation All-Stars Battle Royale bétájának adathalmazai közül, melyeket a készítők megerősítettek, azzal a megjegyzéssel, hogy pár dolog változott azóta. A karakterek közül négy videót is kapott a Gamescom során, így őket csak tömören felsorolom, a bemutatkozó videójukat a következő cikkben láthatod. Ők Dante a Devil May Cry-ból, Ratchet & Clank, Sackboy a LittleBigPlanet-ből és Spike az Ape Escape-ből. Következzenek tehát az újdonságok.

Elsőnek Nariko a 2007-es Heavenly Sword akciójátékból, melyet a Ninja Theory fejlesztett. A játék technikai és történeti szempontból volt kiemelkedő, ráadásul a főgonosz szerepét a Gyűrük Ura filmekben Gollum-ot/Sméagol-t alakító Andy Serkis játszotta, aki egy külön stúdiót is nyitott a hasonló technikai megoldásokhoz. A játékban Nariko a tiltott Mennybéli Kardot (innen a cím) hívja segítségül, hogy legyőzze a népét üldöző Bohan királyt és seregét. A játékmenetet a God of War-hoz lehetne hasonlítani. A kard különböző formáit használva látványos mozdulatokkal lehet kiiktatni az ellenségeket. Sajnos folytatása nem született, annak ellenére, hogy egy trilógiányi ötlete volt az alkotóknak. Viszont a Ninja Theory azóta kiadta az Enslaved-et, ami szintén remek karakterekkel és történettel rendelkezett, továbbá most készítik a Devil May Cry reboot-ját. (A többi karakter a "tovább" gomb után.)

Nariko Heavenly Sword.jpg

A következő az Infamous-ból megismert Cole McGrath egy alternatív változata, Evil Cole (Gonosz Cole). Mivel az Infamous játékokban morális döntések elé kerülünk, karakterünk, képességeink, illetve kinézetünk is két különböző irányba fejlődhet. Úgy tűnik, Cole gonosz "verziója" külön karakterként fog szerepelni. Bővebben itt olvashatsz magáról a karakterről.

infamous2coverart.jpg

Raiden a Metal Gear Solid 2 főhőseként bukkant fel elsőként, azonban az All-Stars-ban a Metal Gear Solid 4-es és Metal Gear Rising: Revengeance-es cyber-ninja alakjában fog küzdeni. Bár a rajongók az MGS2-ben nem fogadták tárt karokkal Raident, hisz leváltotta a legendás Solid Snake-et, az MGS4-es alakja és ottani szerepe elismerté vált. A Raiden egyébként villámot jelent, ami passzol is a karakterhez, hisz hihetetlen sebességgel képes kiiktatni ellenségeit.

metal-gear-rising-revengeance.jpg

Végül pedig személyes kedvencem, Sir Daniel Fortesque a MediEvil játékokból. A MediEvil sajnos csak két részt, és egy remake-et élt meg, viszont ettől függetlenül egy mesterien jópofa, humoros, ötletes és kreatív gótikus játékra sikeredett. Sir Daniel, rövidebben Dan, a történelem óriási hőseként van számon tartva, aki a Zarok gonosz varázsló elleni sorsdöntő Gallowmere-i összecsapásban magát Zarok-ot győzte le 1286-ban, így elnyerve a "Gallowmere Hőse" titulust. Nos, igazából nem teljesen így történt. Dan a hivatalos feljegyzésekkel ellentétben nemhogy nem győzte le Zarok-ot, de egy nyíl által, mely a szemébe fúródott, elsőként halt meg a csatában. Bár a katonák győztek, Zarok-ot csak bujdosásba tudták taszítani, aki most, 100 év múlva visszatér és varázslatát felhasználva feltámaszt egy élőholt hadsereget. Az óriási erőlöket viszont Dan-t is újjáéleszti, aki, mivel nem volt igazi hős, nem juthatott el a Hősök Csarnokába. Fél szemmel és alsó állkapocs híján, mely kissé megnehezíti a vele való kommunikációt, "hősünk" nekivág, hogy legyőzze Zarok-ot és elnyerje méltó helyét a csarnokban. A játékmenete a régi ugrálós-verekedős játékok formuláját követi, de a változatos tájak, ellenfelek és feladatok - beleértve a gyűjtögetést - szórakoztatóvá teszik. Jó látni, hogy a Sony egy ilyen, már-már feledésbe merülő klasszikusához nyúltak vissza a fejlesztők.

dan-fortesque.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr274716030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása