Steam Xbox 360-on

A Steamworks már fél éve megjelent a Playstation 3-ra a Portal 2 keretében. Azóta is várjuk, hogy Xbox 360-ra is elérhető legyen, de ez mind a Microsofton múlik.

A Steam a PS3 konzolon egy nagyon nagy előrelépés volt. Ezzel elérhetővé vált, hogy PC és PS3 között lehessen multiplayerezni. Illetve, hogy folyamatosan kaphassanak frissítéseket a játékok mindenféle hosszas procedúra nélkül. Ugyan még csak a Portal 2-re érhető el a Steam, később más játékokat is fog támogatni, mint például a jövőre megjelenő Counter Strike: Global Offensive-t. 

A Valve korábban nagyon bírálta a Xbox Live rendszerét mivel nagyon nehéz frissítéseket kiadni a játékokhoz. Mire a Microsoft engedélyez egy frissítést addig több hét is eltelhet. Ezért van az, hogy míg a Team Fortress 2-nek Xbox 360-on csak 1-2 frissítése van, addig PC-n több száz. És ezekkel a frissítésekkel nagyon sok mindennel gazdagodott a játék amiből a konzolok kimaradtak.

Most azt mondják, hogy meglátják, hogy lesz-e, a döntés a Microsoft kezében van. A Microsoft meg azért vonakodik kiadni a kezéből a frissítések kezelését mert ha egy olyan frissítést adnak ki amiben valamilyen hiba van, az azt jelentheti, hogy feltörhetik az Xboxot (nem mintha már nem lenne erre megoldás).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr13265237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása