Infamous: Second Son részletek

A PS3 nagysikerű Infamous sorozata egy új résszel bővül a PS4 érkezésével, azonban a szereplőgárda változik, és elektromos képességeinket is feladjuk valami teljesen újért. A Game Informer számtalan új részletet fedett fel a Second Son (Második fiú) alcímet viselő játékról. Mivel a történet kapcsolódik az előzőkhöz, természetesen "spoiler-ek" következnek. Íme pár új részlet a GameInformer-ből:

"A játék az Infamous 2 "jó" befejezését követi, ahol Cole McGrath, a főhős, feláldozza magát és más különleges erővel rendelkező személyeket (úgynevezett "conduit-okat", azaz "vezetőket"), hogy megmentse az emberiséget. Hét év telt el azóta, és az életben maradt vezetőket demonizálta és "bioterroristákként" cimkézte meg az amerikai média, az átlag polgárok pedig rettegnek tőlük. Hogy elintézzék ezeket a bioterroristákat, a kormány felállította a Department of Unified Protection-t (DUP, azaz az "Egyesített Védelem Minisztériuma"), egy gyorsan reagáló elnyomó szervezetet, mely azonosítja és tárgyalás nélkül fogva tartja a vezetőket az erre a célra kitalált börtönökben.

Miután egy szállító jármű Seattle közelében balesetet szenved, a benne lévő vezetők elmenekülnek, a várost pedig lezárják, és átalakítják "valamivé, ami egy óriási repülőtérhez hasonlít, emelvényekkel, melyek biztonsági kamerákkal és reflektorfényekkel vannak felszerelve" a GameInformer elmondása szerint. A DUP, hogy könnyebben elkapja a szökevényeket, szkennereket, ellenőrző-pontokat és emberfeletti erőket érzékelő ujjlenyomat-vizsgáló eszközöket vet be városszerte, lelassítva ezzel a mindennapi életet. Brian Fleming producer az nyilatkozta, hogy a DUP a TSA-nak (Transportation Security Administration) felel meg, mely az amerikai szeptember 11-ei támadások eredményeként jött létre, szigorú szabályokat bevezetve országszerte.

Delsin Rowe a Second Son főhőse. Egy 24-éves indián graffiti művész és lázadó. Amikor otthona közelében bekövetkezik a szállítójármű balesete, elindul, hogy a sebesülteken segítsen, és rájön, hogy mindvégig vezető volt.

A képessége? Empatikus utánzás (hasonló Peter Petrelli-éhez a Hősök című sorozatból): mások képességeit tudja lemásolni. Amikor elindul, hogy segítsen a sérülteken, kapcsolatba lép egy olyan vezetővel, aki a füst irányítására képes: ez válik első erejévé. De több követi majd.

Cole-hoz hasonlóan, aki elektromos műszerek segítségével töltötte fel képességeit, Delsin-nek szintén segítségre van szüksége füstkészletének regenerálódásához. Kémények, jármű-roncsok, vagy épp egy DUP ügynök könnygáz gránátja segíthet a cél eléréséhez.

A korábbi Infamous-ok jó-kontra-rossz irányokat vázoltak a játékos elé. Bár példákat nem hozott fel a fejlesztő Sucker Punch, annyit elárultak, hogy itt is komoly döntések elé állít majd. A Game Informer számára bemutatott demóban egy DUP tiszt próbálja megadni magát, a játékos pedig dönthet, hogy életben hagyja-e, így esélyes, hogy az előző részekhez hasonlóan itt is megjelenik majd a karma-rendszer."

A GameInformer még belemegy a demo részleteibe, amit én most nem taglalnék bővebben. Remélhetőleg az E3-on többet tudunk meg, de addig is itt az első előzetes:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr45320562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása