Késik az új Silent Hill

A Konami bejelentette, hogy a Silent Hill sorozat új tagja csúszik, így az idei megjelenése a Downpour alcímű játéknak elmarad.

A pszichológiai horror legújabb része több változást is hordoz magával. A korábbi játékokból megszokott iskolák és kórházak kimaradnak és a  ködhöz és sötétséghez pedig már eső is társulni fog, melynek fontos szerepe lesz. A köd és a sötétség kombinációja az első játék óta szerepel, mely akkoriban csak a nagy tér megjelenítésével adódó technikai problémák orvoslásául szolgált, most már a sorozat egyik védjegye. A játékban a félelem (a játékos és a szereplők félelme, illetve azok megtestesülése) a játékvilág mítoszának szerves része, ami az új részben sem marad el. Változik viszont az, hogy itt a főszereplő büntetett előéletű, így félelmei mellett a múltja is visszatér.

A legnagyobb változás viszont Akira Yamaoka, a játék zeneszerzőjének távozása: az eddigi hét Silent Hill játéknak ő szerezte a zenéjét, viszont úgy döntött, hogy otthagyja a Konamit és csatlakozik a Grashopper Manufactures-hoz, ahol új játékuknak, a Shadows of the Damned-nek már ő szerezte a zenéjét. Az eszméletlenül hangulatos zene ugyanolyan nagy mértékben hozzájárult a játékmenethez mint a történet, a grafika vagy a logikai feladványok. Yamaoka-t a Dexter sorozat zeneszerzője, Daniel Licht váltja le.

2011 októbere helyett 2012 márciusában jelenik meg a Silent Hill - Downpour. Reméljük ezek a plusz hónapok a javára válnak.

Itt látható a játék bejelentési előzetese:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr403295617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása