Call of Duty: Modern Warfare 3 kritika - 8.5/10

 banner2-1024x190[1].png

Ami tetszett:
akciódús történet
remek hangeffektek, szinkronok
élvezetes online játék
Ami nem tetszett:
kicsit nehezen követhető történet
multiplayer nagyjából ugyanaz

A Call of Duty: Modern Warfare széria 2007-ben indult útjára. A fejlesztő Infinity Ward úgy döntött, hogy hagyja a történelmi témájú FPS-eket és inkább egy saját történetet kreál, ami a közeljövőben játszódik. A küldetésekben a játék kihasználta a legújabb katonai technológiát és fegyvereket. A játékos valóban úgy érezte magát mint az amerikai hadsereg egyik elit katonája. A multiplayere pedig az egyik legélvezetesebb online FPS volt akkor. Két évre rá jelent meg a Call of Duty: Modern Warfare 2 ami megdöntött minden addigi eladási rekordot és az egyik legsikeresebb játék lett. 

A Modern Warfare 3 folytatja elődeinek formuláját és egy kicsit finomít rajta. Ez nem feltétlenül baj, hiszen többet kapunk abból amit eddig is szerettünk. A játék multiplayere nagyon akciódús, élvezetes, órákig el lehet vele lenni. Remek új pályákkal, perkekkel és más újdonságokkal. Egyik újítás az, hogy nem csak te fejlődsz szinteket, hanem a fegyvereid is, amiket használsz és így tudsz a fegyvereidhez megnyitni különböző kiegészítőket. Rengeteg challengel is megbírkózhatunk... na szóval, van mit csinálni. Ezek azért nem nagy újítások, az alapformula ugyanaz maradt és inkább csak kis finomításokat raktak bele.

Attól azért nem lesz benne több minden mert a játék minden egyes mozdulatodat megjutalmazza. A multiplayer közben néha olyan érzésem volt mintha az Achievement Game-mel játszottam volna. A játékban új játéktípusok is találhatók, de igazából ezek nem izgatnak engem, mert szinte mindegyik ugyanolyan egy-két kivétellel. Ha esetleg taktikásabb játékot akarok akkor ott van a Battlefield 3. Mindezek ellenére az egyik legjobb online lövöldözést kínálja, de ez sem tökéletes.

Visszatér a Spec Ops mód is amely most két részre oszlik, a Mission Mode-ra és a Survival Mode-ra. A Mission Mode olyan mint az előző részben, vannak küldetések amiket végre kell hajtani. A Survival Mode viszont nagyban hasonlít a Black Ops zombi módjára, itt annyi a különbség, hogy zombik helyett katonák hullámai jönnek folyamatosan. Ezt a legjobb egy baráttal játszani.

A tovább mögött a játék cselekményéről írok. Próbálom elkerülni a spoilereket, de elfordulhat, hogy egy-két kisebb spoiler becsúszik úgyhogy csak akkor olvasd el ha már lejátszottad vagy ha nem érdekel a történet. Pontozás a cikk legvégén.
 

Na most beszéljünk egy kicsit a Single Playerről. A történet ugyanott folytatódik ahol a Modern Warfare 2 abbamaradt. Soap bajban van, sürgős orvosi ellátásra szorul, Captain Price és Nikolai segítenek neki. Közben az oroszok folyamatosan támadják Amerikát és ha ez még nem lenne elég, a háborút kirobbantó terrorista, Makarov még mindig szabadon garázdálkodik. Ebből a helyzetből kezdünk és egyetlen célunk, hogy megállítsuk Makarovot mindenáron és közben próbáljuk megvédeni a világot az oroszoktól. Útunk során eljutunk New Yorkba, Párizsba, Londonba, Prágába és még sok más helyre. Amit meg kell említenem, hogy ezek háború sújtotta városok gyönyörűen kivannak dolgozva. A játékban több emberrel is játszhatunk, de az igazi főszereplő az egy új karakter, Yuri, de azért az idáig megismert karakterek is megjelennek a játékban. 

 mw3-new-york[1].jpg
a háborús hangulat megvan

A játékmenet nagyon jól sikerült. Valami mindig történik a játék sose hagyja, hogy unatkozzál. Olyan mintha egy akciófilmet néznél és néhol egészen beletudod élni magad a játékba. Ugyanakkor ez egy kicsit sok is tud lenni és néhol kiszámítható, hogy most valami nagy dolog fog történni. Például egy épületről mászol le egy kötélen akkor biztos, hogy amint a földre érsz valami felrobban az épületben úgy, hogy épphogy nem halsz meg. Másik gondom, hogy mivel sok robbanás meg akció van a játékban, a szereplők szinte halhatatlanok, egyszerűen mindent túlélnek. A játék remek hasznát veszi a legmodernebb fegyvereknek és mindenki kedvence az AC-130 is visszatér. A játék a történetet néhol nem magyarázza eléggé és nem mindig tudjuk, hogy mit miért csinálunk, de azért kis odafigyeléssel kilehet következtetni.
A végén a történetet lezárja, nincs cliffhanger, egy teljesen korrekt befejezést kapunk. És ahogy korábban bejelentették Modern Warfare 4 nem lesz, ami nem baj mert majd valami újat, frissebbet fogunk kapni a következő COD-ban. A játékot 5-7 óra alatt végiglehet vinni szóval eléggé rövid.

A grafikával nincs semmi kifogásom, szép, de semmi kiemelkedő. Konzolon folyamatosan 60 fps-sel megy ami elég szép teljesítmény. A játék Xbox 360-on volt tesztelve.

PontozásMagyarázat
0-10  
8.0 Multiplayer
Nincs sok változás, de ugyanolyan jó. Sokáig el lehet vele lenni.
8.0 Grafika
Szebb mint az elődei, a mai követelményeknek teljesen megfelel. A pályák szépen kidolgozottak, néha egy-egy textúra feltűnik, de semmi komolyabb grafikai hiba. Vannak szebb játékok is, de folyamatos 60 fps-sel megy konzolon ami szép teljesítmény.
9.0 Hangok
Kíváló hangeffektek meg szinkronok. A zenéje jó, csak sajnos nem Hans Zimmer készítette mint az előző részben. Egyetlen probléma, hogy a hangeffektek túl hangosak míg a beszéd halk és ezt nem lehet átállítani.
9.0 Játékmenet
A sztori nagyszerű, bár vannak benne hibák, de egyértelműen ennek van a egyik legjobb története az FPS-ek közül. Pörgős, akciódús, viszont nagyon rövid.
9.0 Maradandó élmény
A single player olyan élményt nyújt amit nehéz elfelejteni és ezen kívül meg még sok-sok órát lehet vele játszani online.
8.5 Nagyszerű

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr293363915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FullMoonDog (Pisti) 2012.03.18. 20:23:07

Eléggé túl lett pontozva ez a nagy darab sz@r.
süti beállítások módosítása