BAFTA videojáték díjátadó

A British Academy of Film and Television Arts, magyarul a Brit film- és televíziós akadémia, röviden BAFTA, már 2003 óta oszt díjakat a videojátékoknak is. A filmekhez hasonlóan itt is műfaj szerint csoportosítják őket, viszont, többek között, a zenét, a grafikai stílust és az online kihasználtságot is külön díjazzák. A legnagyobb tervezők/fejlesztők életmű díjat kapnak (a videojátékok egyik atyja Nolan Bushnell; A Sims készítője, Will Wright; a Nintendo játékok teremtője, Shigeru Miyamoto stb.).

Tavaly az Assassin's Creed - Brotherhood, a Heavy Rain és a Call of Duty - Black Ops kapta a legtöbb jelölést (szám szerint 7-et), a legtöbb díjat pedig a Heavy Rain nyerte (3-at).

Nyilvánosságra hozták azt listát, ami tartalmazza a játékokat, melyekre közönség szavazatot lehet leadni, hogy melyik nyerje el a "2011. Év Játéka" díjat.

Érdemes szavazni, hisz a szavazók közül kisorsolnak egy limitált Kinect Star Wars-os Xbox 360-at. A csomag egy R2-D2 kinézetű Xbox 360-at; egy arany, C3-PO mintás kontrollert; egy Kinect-et és magát a Kinect Star Wars játékot tartalmazza.

A lista a következő:

Batman: Arkham City
Battlefield 3
Call of Duty: Modern Warfare 3
FIFA 12
L.A. Noire
Legend of Zelda: Skyward Sword
Minecraft
Portal 2
The Elder Scrolls V: Skyrim
Uncharted 3: Drake’s Deception

A díjátadó ünnepség március 16-án lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr114090051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása