A világ legnagyobb videójáték expója

Az Electronic Entertainment Expo, avagy röviden E3, minden évben a legjobban várt esemény a videójátékok világában. Rengeteg feljesztő részt vesz rajta és bemutatják a készülő játékaikat.

Itt történnek a legnagyobb bejelentések, láthatunk trailereket, demókat a közelgő játékokból. A cégek versenyeznek, hogy ki tudja a legnagyobb meglepetést okozni és már hónapokkal előtte készülnek a showra.

E3 120.jpg

Idén június 5-7-ig fog tartani az E3, a Los Angeles Convention Center-ben és csak a videójáték-iparban résztvevők, illetve a sajtó emberei vehetnek részt rajta.

Minden egyes fejlesztőnek van egy saját standja, ahol bemutatja a termékeit. A cégek hatalmas pénzeket fordítanak arra, hogy a standjuk figyelemfelkeltő legyen és minél több embert vonzzon hozzájuk. Hatalmas bannereket és kijelzőket raknak a standjukra. Érthető is mivel ez az egyik legnagyobb reklám lehetőségük. A résztvevőknek szoktak konzolokat is kirakni, ahol a játékok demóit kipróbálhatják. Egy másik - a média által igen kedvelt - figyelem felkeltési eszköz, az ún. "booth babes", tehát lányok, akik elég kirívóan öltözködnek. Ezek a lányok mindenképpen felkeltik az emberek érdeklődését.

5483.e3_2D00_babes[1].jpg

Mindez egy hatalmas területen történik, ahol több száz ilyen stand áll. Természetesen a videójáték ipar nagyágyúinak vannak a legnagyobb területeik, mint például a Microsoft, Sony, Nintendo, Activision stb.

Az E3-at megelőző napon a nagyobb cégek sajtókonferenciákat tartanak. Ilyen konferenciákat a Microsoft, Sony, Nintendo, EA Games és a Ubisoft szokott tartani. Ezek 1-2 két órás rendezvények, amik csak az adott cég termékeiről szólnak.

Idén is rengeteg videóra, bejelentésre számíthatunk az E3-ról, úgyhogy június első hetében mindenképpen nézz fel a blogra. Minden hírt közölni fogunk és a sajtókonferenciákról élő videókat is próbálunk kirakni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr594529450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása