Több, mint 1 milliószor töltötték le a Minecraftot Xboxra

Még egy hete sincs, hogy elérhető az Xbox Live Arcaden a Minecraft, máris jelentős példányban - több, mint egy millió - megvették és ezzel megdöntöttek minden XBLA-s eladási rekordot. Úgyhogy úgy néz ki nemcsak a PC játékosok szeretnek több órán keresztül bányászni.

A játék meglehetősen jó kritikákat is kapott, a Metacritic-en 82 ponton áll. Ennek a verziónak a sikere azért meglepő, mert a kiadott verzió már egy éve megjelent PC-re, ami azóta sok-sok frissítést kapott, így jelentős elmaradás van a két verzió között.

Becslések szerint már az első órában annyi kelt el, hogy jövedelmezővé vált és az első nap kb. 400 000 játékos volt.

Mit is kínál a Minecraft az Xboxon:

  • Tutorial - sokak hiányolták azt, hogy a játék semmilyen információt sem ad arról, hogy mit és hogyan lehet csinálni, ezt itt kijavították.
  • Egyszerűbb crafting - nem neked kell összeraknod, hanem egy menüből választhatod ki, hogy miket tudsz készíteni.
  • Osztott képernyős játék - akár négyen is játszhattok egy gépen a, ha elég nagy TV-d van akkor egész jó.

Platformtól függetlenül a Minecraft mindenhol sikeres. Bár szerintem nem éri meg megvenni Xboxra, legalábbis addig nem amíg valamennyire be nem hozza a lemaradását a PC-hez képest.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr694514687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása