Psychonauts 2?

A Tim Schafer (Brütal Legend, Grim Fandango) által tervezett Psychonauts a mai napig az egyik leginnovatívabb és legegyedibb játék, amiről kevesen tudnak, és amivel még kevesebben játszottak, sajnos.

A játék egy humoros akció/platformer, mely során az egyik pszichonautát, Razputin "Raz" Aquato-t irányítjuk. A nyári táborként álcázott kormányzati kiképzőtáborban és környékén különböző személyek elméjébe juthatunk be. Az elmékben látható teret az egyének lelkiállapota és világa befolyásolja: például a paranoiás biztonsági őr agyában szemek és kamerák figyelnek mindenhonnan. A különböző pszichikai képességeink segítségével, mint például a lebegés vagy a tile- és pyrokinézis, átjuthatunk a pályákon és kideríthetjük, hogy mi is történik a táborban.

Az óriási kritikai siker nem volt elég ahhoz, hogy az emberek is megvegyék a játékot, így feledésbe merült.

Ennek ellenére Tim Schafer és csapata a napokban azt nyilatkozta, hogy szívesen készítene egy második részt, viszont nincs cég, aki állná a költségeket. Ez alapvetően semmit nem jelent. A csavar ott jön, hogy a hihetetlenül nagy sikerű független játék, a Minecraft egyik készítője, Markus "Notch" Persson a twitteren azt írta válaszul, hogy "Tegyük lehetővé a Psychonauts 2-t". Később a Rock, Paper, Shotgun-nak hozzátette, hogy "Egyébként komolyan gondolom".

Schafer cégének, a Double Fine-nak a szóvivője azt nyilatkozta, hogy "Tim és Markus tárgyalnak. Ki tudja mi történhet?".

Annak ellenére, hogy ez távolról sem egy hivatalos megerősítés, nagy rá az esély, hogy lesz egy új Psychonauts.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekaddikt.blog.hu/api/trackback/id/tr364076237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fortresse 2012.02.09. 08:48:50

VÉGRE!!! Az egyik nagy kedvencem! Nem lehet megunni. Évek óta reménykedünk a folytatásban.

Csokáv 2012.02.09. 09:45:17

Kipróbáltam, de 2-3 pálya után nagyon unalmas lett. Engem nem fogott meg.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2012.02.09. 10:35:52

Unalmas? Hát, nem tom. Ennél változatosabb játék nemigen fog eszembe jutni. Igen, legyen Psych2, ha bírják ötletekkel.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2012.02.09. 10:39:18

Jut eszembe, Beyond Good and Evil 2-t is akarok.

rotabia · http://jatekaddikt.blog.hu 2012.02.09. 19:04:07

@Deviáns szinglibolsilibsibibsi: A Beyond Good and Evil 2-re még várni kell, mert azt a következő generációs konzolokra akarják készíteni és addig még 2-3 év is eltelhet.

Perses 2012.02.09. 20:27:26

@Deviáns szinglibolsilibsibibsi: Nekem is :D Igazi klasszikus :) Mondjuk még mindig jobb, hogy tudjuk, hogy készül, mint ami eddig volt. Sokan azt gondolták, hogy leálltak vele. Így legalább még van remény :)
süti beállítások módosítása